Annonce

Annonce

Svar: Hader sin barnevogn & autostol


15. september 2013

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære RL

Tak for dit brev :)

Jeg kan godt forstå at du gerne vil lære din datter at være i både autostol og barnevogn, så I har mulighed for at komme lidt væk hjemme fra. Og jeg tænker at det i første omgang nok handler om at få hende gjort tryg ved at være i autostol og lift.

Med hensyn til autostol, så er det vigtigt at du sikrer dig at der ikke er nogen generende remme eller andet, som irriterer hende. Hun skal naturligvis spændes fast, men hun skal sidde rart. Det bliver lidt koldere i vejret nu og det betyder mere tøj, en blød flyverdragt eller lignende og det kan nogle gange gøre en forskel, fordi hun puttes i dragten, sættes i stolen og falder til ro. Og nogle gange kan det faktisk hjælpe at du ammer hende, giver hende dragten på og ammer hende igen og derefter så sætter hende i stolen.

Nogle børn har også glæde af en puttepose i autostolen - se cuddle.dk - hvis hun ikke bryder sig om følelsen af at "blive spændt fast", så kan den være en ...


Annonce

... idé.

I forhold til liften, så vil det på samme måde være en rigtig god idé at du vænner hende til at sove i den, så du putter hende i liften indendøre, svinger den frem og tilbage og luller hende i søvn på denne måde - så den bliver genkendelig og tryg. Og når det så er tid til at trille i barnevognen, så puttes hun i liften som hun plejer, hvorefter den så stilles i vognen og I kan trille en tur.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Nogle gange kan det også hjælpe at putte hende indendøre i barnevognen, så hun lærer at sove inde i sin vogn først og føler sig tryg ved denne og når hun så kan det, så kan du putte hende udenfor og også trille hende, - så hun stille og roligt vænner sig til vognen og det at ligge i vognen. Nogle gange kan det hjælpe at tage kalechen ned, så hun kan ligge og kikke sig omkring og andre gange er det bedre at have den oppe, så hun er skærmet og så lettere falder til ro - her må du forsøge dig lidt frem.

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

28. januar 2024 | Transport og ferie | 10 mdr.

Pylret baby 10 måneder

Kære Helen Tak for dine rigtig gode tidligere svar på vores spørgsmål! Her...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Transport og ferie | 4 år, 1 mdr.

Ferie med børn

Kære Helen Vi er min mand, jeg, vores datter på 4 og dreng på 7 måneder på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce